..setitis dari selaut pendapat…

Sebagaimana yang saya nyatakan sebelum ini, saya ingin memberikan sedikit pandangan berkaitan dengan isu murtad dan ancaman syariah yang berlegar di sekitaran kita. Faham yang menjurus ke arah KEBIADABAN dan KURANG AJAR tanpa memikirkan sentimen orang Islam. Sebenarnya banyak pandangan dan ulasan yang boleh diperoleh jika kita rajin untuk menyelongkar dan berusaha mendapatkan maklumat berkaitan. Oleh itu, saya tidak bercadang untuk mengulas dengan lebih mendalam.

Isu Islam dan Syariah nampaknya begitu menarik minat untuk dibincangkan oleh merka yang bukan ‘ahliyyah’ untuk membicarakannya. Tafsiran dan ulasan mereka dibuat hanya berpaksikan logik dan akal semata. Bukan sekadar itu, non Muslim juga semakin berani untuk campurtangan dalam hal ehwal Islam. Ini menunjukkan kebiadaban mereka yang boleh dilihat secara terang-terangan.

Kita berasa marah apabila orang bukan islam bertindak sebegini. Urusan agama islam mula hendak dicampuri, sedangkan kita tidak pernah untuk mencampuri urusan agama mereka. Kita banyak bertolak ansur dan kita membenarkan mereka untuk hadir di serambi rumah kita. Namun nampaknya keinginan mereka lebih tinggi. Mereka ingin bermaharajalela di tengah rumah. Dan mungkin ingin menguasai rumah kita!!

Dan kepada mereka yang menjaja agar murtad dibenarkan atas dasar hak asasi, sebenarnya di sisi islam ternyata mereka ini telah mempromosi SATU JENAYAH kerana di dalam ISLAM, MURTAD merupakan JENAYAH dan nampaknya negara kita semakin terbuka untuk membenarkan JENAYAH diperjuangkan!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: